Komandinėse pirmenybėse – dvigubas „MRU-ROSK Consulting“ triumfas


Lapkričio 23-24 d. šalia Panevėžio, viešbutyje „Šermutas“, paaiškėjo „žaibo“ bei greitųjų šachmatų komandinių pirmenybių nugalėtojai.


„Žaibo“ komandinės pirmenybės surengtos pirmąjį kartą, tačiau tai nesutrukdė 18-ai komandų išbandyti jėgas kovojant dėl pereinamosios LŠF taurės.

Stipriausia komanda čia tapo Vilniaus „MRU–ROSK Consulting“ (IM Tomas Laurušas, Andrius Brazdžionis, FM Tautvydas Vedrickas ir Jovita Vedrickienė), iš 7 mačų laimėję 5 ir lygiosiomis sužaidę 2. Iš viso – 12 komandinių taškų iš 14 galimų. Prieš čempionus atsilaikė Kauno „Ežerėlio vaivorykštė 1“ bei vilniečiai „Tauras OG“, tačiau to nepakako kovai dėl prizinių vietų.

Antrąją vietą užtikrintai iškovojo Plungės VŠK „Bokštas“ komanda (FM Sigitas Kalvaitis, Gytis Vaičekauskas, Kęstutis Vasylius, Greta Mačiuitytė), pralaimėję tik nugalėtojams MRU, o lygiosiomis sužaidę su „Ežerėlio vaivorykšte“ ir surinkę 11 komandinių taškų.

Trečiąją vietą iškovojo Panevėžio ŠK 1 komanda (IM Kęstutis Labeckas, FM Darius Viškelis, Andrius Žvirblis ir Asta Liobikienė), surinkusi 10 komandinių taškų. Pralaimėję MRU bei sužaidę lygiosiomis su Kauno „Gambiteriais“, paskutiniajame rate panevėžiečiai sužaidė 2:2 su savo tiesioginiais konkurentais dėl medalių „Ežerėlio vaivorykšte“ ir aplenkė juos pagal papildomą rodiklį – surinko puse individualaus taško daugiau.

„Ežerėlio vaivorykštė“ nepralaimėjo nei vieno mačo, tačiau tarp 4 lygiųjų buvo ne tik mačai su visais trim prizininkais, bet ir suklupimas pirmame rate, sužaidus 2:2 su Šiaulių SC „Dubysa“ 2 komanda.

Individualiai turnyras itin sėkmingas IM T.Laurušui, kuris laimėjo visas 7 partijas prie pirmosios lentos. Prie antrosios lentos stipriausiai žaidė „Tauras OG“ atstovas Aras Vardanyan, surinkęs 6,5/7. Trečiojoje lentoje galingiausiai pasirodė po 6/7 surinkę Pijus Stremavičius („Ežerėlio vaivorykštė 1“) ir K.Vasylius (VŠK „Bokštas“), o prie moterų lentos turnyras sėkmingiausiai susiklostė SC „Dubysa“ 2-osios komandos atstovei Ievai Grikšaitei (6/7).


Greitųjų šachmatų čempionate susirungė 23 ekipos. LŠF taurę taip pat iškovojo T.Laurušo vedama „MRU-ROSK Consulting“, tačiau šis turnyras jiems klostėsi ne taip sėkmingai. Laimėjus 6 mačus, tačiau dukart suklupus, auksą iškovoti pavyko tik sulaukus palankių baigčių kituose paskutinio rato mačuose. „MRU“ atstovai dvikovose nusileido Kauno komandoms – „Ežerėlio vaivorykštei 1“ (1:3) ir „Gambiteriams“ (1½:2½).

Visos trys šios komandos surinko po 12 komandinių taškų, tačiau ženkliai daugiau individualių taškų surinkę „MRU“ iškovojo auksą. Tuo tarpu sprendžiant likusių medalių likimą prireikė neįtikėtino fotofinišo. Sidabru pasipuošę „Gambiteriai“ (Tadas Vanagas, Paulius Juknis, Vaidotas Valantiejus, IM Kęstutis Kaunas, WFM Giedrė Vanagaitė) pranašumą įrodė tik pagal ketvirtąjį papildomą rodiklį (Bergerio koeficientą).

Po pergalių 5 ir 7 rate prieš tiesioginius oponentus (atitinkamai „Ežerėlio vaivorykštę“ ir „MRU“) „Gambiteriai“ laikė vadžias savo rankose bei pergalės paskutiniajame rate atveju būtų tapę čempionais. Vienintelį pralaimėjimą Kauno komanda kiek netikėtai patyrė 3-ajame rate, 1½:2½ nusileidę Vilniaus „Tauras 96“ ekipai, galutinėje įskaitoje likusiai vos 15-oje vietoje. Taip pat lygiosiomis kauniečiai sužaidė su „Tauras OG“ bei paskutiniajame rate su Kauno „Margirio“ 1-osios komandos atstovais.

„Ežerėlio vaivorykštė“ (IM Vytautas Vaznonis, FM Karolis Jukšta, P.Stremavičius ir WFM Marija Šibajeva) tenkinosi bronzos medaliais, nugalėję čempionus, tačiau 1½:2½ pralaimėję prieš „Gambiterius“ bei lygiosiomis sužaidę su „Margiriu“ ir Vilniaus/Kauno jėzuitų gimnazijos rinktine.

Prie pirmosios lentos, surinkęs 8 taškus iš 8, dominavo T.Laurušas, tiek pat moterų lentoje pavyko surinkti SC „Dubysa“ 1-osios komandos narei Gabijai Šimkūnaitei. A.Brazdžionis („MRU“) su 6,5/8 tapo stipriausiu prie antrosios lentos, P.Stremavičius (7/8) – prie trečiosios.

Už nuotraukas dėkojame „MRU-ROSK Consulting“, „Ežerėlio vaivorykštės“, „Gambiterių“ ir Ukmergės ŠK „Juodasis Rikis“ atstovams.

[rl_gallery id=”10186″]