„MRU–ROSK Consulting“ Taujėnuose apgynė abu titulus


Rugsėjo 19-20 d. Taujėnụ dvare įvyko dvejos LŠF kalendoriaus varžybos – tradicinės greitųjų šachmatų komandinės pirmenybės bei vos antrąjį kartą organizuojamos „žaibo“ pirmenybės.

Šeštadienį ryte 17 komandų susirinko išsiaiškinti šalies „žaibo“ komandinius čempionus, o likusį savaitgalį varžytasi, kuri iš 22 komandų taps stipriausia greituosiuose.

Dvigubą pergalę nuskynė ir abu titulus apgynė „MRU-ROSK Consulting“ komanda. Praėjusiųjų metų čempionai buvo nominaliai stipriausia turnyro komanda, ženkliai atitrūkusi nuo kitų pagal vidutinį reitingą. Tačiau abiejuose turnyruose čempionai įrodė, jog už kitus stipresni yra ne tik pagal reitingus. Per abu turnyrus prarastas vos vienas komandinis taškas.

Titulo gynime dalyvavo IM Tomas Laurušas, FM Tautvydas Vedrickas, IM Vaidas Sakalauskas, WIM Salomėja Zaksaitė ir (antrąją greitųjų dieną) WGM Kamilė Baginskaitė. Greitųjų čempionate įspūdingai sužaidė IM Vaidas Sakalauskas, trečiojoje lentoje laimėjęs visas 8 partijas. Per abu turnyrus tai buvo vienintelis šimtaprocentinį rezultatą užfiksavęs žaidėjas.

„Žaibe“ sidabru pasidabino pajėgiausių laikinosios sostinės moksleivių vedamas ŠBK „Kaunas“ 1 (Pijus Stremavičius, FM Karolis Jukšta, Aistis Butvilas, Gabija Šimkūnaitė, Benas Mickus), o bronzą kiek netikėtai nuskynė jaunieji šiauliečiai SC „Dubysa“ 1 (Lukas Bagvilas, Tomas Povilaitis, Andrius Šarauskas, Ieva Grikšaitė). Abi komandos paskutiniame mače pasiekė užtikrintas pergales (3,5 : 0,5) prieš atitinkamai Vilniaus „Taurą nealkoholinį“ bei Plungės VŠK „Bokštą“, taip patraukdamos šias komandas sau iš kelio link medalių.

Greitųjų vicečempionais tapo Vilniaus „Tauras nealkoholinis“ (Aleksandras Šalna, Kipras Eigminas, Aras Vardanyan, Evelina Ravluševič, Andrius Paulauskas), vieninteliai per du turnyrus atėmę komandinį tašką iš MRU. Vilniečiai pirmąją turnyro dieną pralaimėjo mačą Kauno ŠK „Margirį“ 1 (FM Tomas Tvarijonas, FM Laimutis Šolys, Marius Bieliauskas, Guoda Perminaitė, Stasys Steponavičius), tačiau būtent pastarieji pasidabino bronza, kadangi surinko 3 individualiais taškais mažiau, o tai ir buvo pagrindinis rodiklis. Paskutiniame rate šios komandos pasiekė svarbias pergales bei sulaukė pagalbos ir iš kitų – vilniečiai nugalėjo pajėgią sudėtį surinkusį Panevėžio ŠK, o į medalius taip pat taikęsi ŠBK „Kaunas“ buvo sustabdyti kitos Kauno komandos – „Gambiterių“.

[rl_gallery id=”11414″]