Greitųjų ir žaibo komandinėse „MRU-ROSK Consulting“ vėl apgynė titulus


May be an image of 1 person, standing, sitting and indoor

Pirmąjį rugsėjo savaitgalį (4-5 d.) Biržų pilis svetingai priėmė triženklį skaičių šachmatų entuziastų, atvykusių sužaisti vienuose laukiamiausių metų turnyrų – greitųjų ir žaibo komandiniuose čempionatuose.

Abiejuose turnyruose buvo sužaista po 7 ratus, abiejuose dalyvavo virš šimto dalyvių (25 ir 28 komandos po 4 žmones su atsarginiais). Kiek netikėtai, abiejų podiumai galiausiai atrodė vienodai.

Ne visai įprastos sudėties (šansai suteikti porai komandos naujokų), tačiau su įprastomis ambicijomis ginti abiejų titulų atvyko Vilniaus/Biržų „MRU-ROSK Consulting“ komanda (GM Paulius Pultinevičius, IM Vaidas Sakalauskas, Vaidas Šetkauskas, Gabija Šimkūnaitė ir Augustas Vaškevičius). Tai pavyko ir šiemet. Sveikinimai su apgintu čempiono vardu! Greituosiuose ne visada lengvai, tačiau laimėti visi 7 mačai, o žaibe du mačus su kitais prizininkais MRU baigė lygiosiomis. Greituosiuose MRU triumfavo ketvirtą kartą iš eilės, o nuo 2019 m. organizuojamas žaibo čempionatas kitų nugalėtojų dar nematė.

Sidabro medalius užsikabino jauna ir ambicinga, tačiau patyrusius vedlius turėjusi Vilniaus SM „Tauro“ 1-oji komanda (GM Vidmantas Mališauskas, Kasparas Maziukas, Rapolas Likatavičius, WGM Kamilė Baginskaitė, Nikita Posaškov). Pažymėtinas kapitono V.Mališausko pasirodymas žaibe – pirmus penkis ratus pasitikėjęs jaunuoliais, turnyro pabaigoje didmeistris stojo į kovą, o paskutiniajame rate nukalęs iki tol užtikrintai ėjusį P.Pultinevičių užfiksavo komandai vicečempionės vardą.

Bronza liko Aukštaitijoje, kadangi trečiąją vietą iškovojo Panevėžio ŠK 1-oji komanda (GM Titas Stremavičius, FM Andrius Brazdžionis, IM Virginijus Dambrauskas, WFM Vesta Kasputė). Nepaisant tituluotos sudėties, abiejuose turnyruose ant podiumo užlipti nebuvo lengva – greituosiuose tik papildomo rodiklio (asmeninių taškų) dėka aplenkta Šiaulių SM „Dubysa“ 1-oji komanda, o žaibe Vilniaus ekipa „Pfizer-VŠK“ buvo aplenkta tik surinkus individualiu pustaškiu daugiau.

Turnyre buvo įsteigti ir prizai už didžiausius turnyro netikėtumus. Abi apdovanotos sensacijos įvyko gan anksti. Žaibe „Dubysos“ 1-oje lentoje žaidęs 16-metis Tomas Povilaitis nugalėjo Kauno „Margirio“ flagmaną GM Šarūną Šulskį, taip antrojo rato mače fiksuodamas 2:2.

Greituosiuose didžiausią sensaciją pateikė Marijampolės „Sūduva HGB“ atstovas Algirdas Radzišauskas, turnyro starte po šalto dušo srove įstūmęs GM Titą Stremavičių. Nors likusiai komandai prieš Panevėžio klubo atstovus pasipriešinti nepavyko, rezultatas po 35 metų pertraukos į šachmatus po truputį grįžtančiam A.Radzišauskui tikriausiai įsimintinas.

Dėkojame visiems dalyviams, teisėjams, o taip pat ir Biržams už svetingą priėmimą.