Greitųjų šachmatų čempionate – dar viena Laurušo pergalė


Šachmatų maratoną Taujėnų dvare savaitgalį vainikavo Lietuvos greitųjų šachmatų čempionatas, pritraukęs gausybę šachmatininkų. Iš viso dalyvavo net 173 žaidėjai iš įvairiausių miestų ir miestelių.

Per dvi dienas buvo sužaista 11 ratų, kurie tapo ištvermės ir nervų patikrinimu įvairaus lygio šachmatininkams, o stipriausiu čia vėl tapo IM Tomas Laurušas. Kaunietis surinko 10 taškų iš 11 ir iš Taujėnų dvaro išsivežė dar vieną čempiono taurę. Vienintelę nesėkmę T.Laurušas patyrė prieš WGM Kamilę Baginskaitę, tačiau po jos pavyko atsitiesti ir įrodyti pranašumą prieš varžovus.

Penktadienį Tomas nugalėjo ir „Žaibo“ čempionate, tad 2019-ųjų metų Lietuvos šachmatų čempionas šiemet titulus iškovojo visose laiko kontrolėse. Triumfavęs ir šių metų Lietuvos šachmatų lygoje, T.Laurušas šiemet kovoje dėl nacionalinių titulų lygių neturi.

Antrąją vieta iškovojo GM Paulius Pultinevičius. Marijampolietis taip pat surinko 10 taškų iš 11, tačiau pralaimėjo partiją tiesioginiam konkurentui 9-ajame rate, o dėl papildomų rodiklių buvo nublokštas į antrąją poziciją.

Trečiąją vietą su 8 taškais iš 11 dalino didžiulė šachmatininkų grupė, tačiau papildomi rodikliai bronzą nulėmė 16-mečiui kauniečiui FM Karoliui Jukštai, kuris buvo tik 9 startinis reitingas. Išsigelbėjęs paskutinėje partijoje prieš Aleksandrą Šalną, Karolis aplenkę GM Vidmantą Mališauską, A.Šalną, WIM Salomėją Zaksaitę, FM Roką Klabį, Stasį Steponavičių, Pijų Stremavičių, Modestą Žiogą ir Aistį Butvilą.

Moterų įskaitoje pirmąją vietą užėmė S.Zaksaitė, paskutiniame rate įveikusi savo tiesioginę konkurentę K.Baginskaitę ir nubloškusi ją į antrąją vietą. Puikiai turnyrą pradėjusi Kamilė turėjo aukščiausius papildomus rodiklius turnyre, tačiau su 7 taškais iš 11 tenkinosi sidabru. Trečiąją vietą iškovojo Gražina Šetikienė iš Šiaulių, paskutiniame rate įveikusi savo varžovą ir aplenkusi kelias ženkliai aukštesnio reitingo šachmatininkes.

Greitųjų šachmatų čempionato metu kartu vyko jaunimo iki 20 metų čempionato įskaita. Tarp vaikinų nugalėjo P.Pultinevičius, aplenkęs K.Jukštą ir A.Šalną, o stipriausia mergina tapo kaunietė Guoda Perminaitė, aplenkusi Gabiją Šimkūnaitę ir Eveliną Ravluševič, surinkusias po 6/11.

Dėkojame Taujėnų dvarui už priėmimą, o teisėjams ir organizatoriams už sėkmingai įvykusį turnyrą.

Už nuotraukas ačiū ŠK „Juodasis Rikis“.

[rl_gallery id=”9994″]