RTU greitųjų šachmatų turnyre – P.Pultinevičiaus medalis


IM Paulius Pultinevičius (nuotrauka iš M.Talio memorialo galerijos)

Rugpjūčio 3 d. prasidėjo 9-asis Rygos technikos universiteto (RTU) šachmatų renginys, tradiciškai sutraukiantis didžiulę pajėgių žaidėjų masę.

Sekmadienį, rugpjūčio 4 d. vykusiame greitųjų šachmatų turnyre sidabro medalį iškovojo IM Paulius Pultinevičius (2501), surinkęs 7,5 taško iš 9 ir nugalėjęs ne vieną tituluotą žaidėją, tarp kurių – jauniausias pasaulio didmeistris GM D Gukesh iš Indijos.

Vienintelis Pauliaus suklupimas – prieš GM Rasmusą Svane iš Vokietijos, turnyre įrodžiusį savo pranašumą ir laimėjus visas 9 partijas.

RTU Open programoje šiemet – atidaromasis ir uždaromasis „Žaibo“ turnyrai, greitieji šachmatai, šeši klasikinių šachmatų turnyrai (A turnyras, kuriame dalyvaus 170 dalyvių, iš kurių net 30 didmeistrių, taip pat B, C, D ir E turnyrai žemesnio reitingo dalyviams ir vaikų iki 14 m. turnyras), taip pat „fantomo“ (bughouse chess) turnyras.

A turnyre dalyvaus gausybė pajėgių Lietuvos šachmatininkų. Tarp jų – keturi iš penkių praėjusiais metais Olimpiadoje šalies garbę gynusių žaidėjų – GM Šarūnas Šulskis, IM Tomas Laurušas, IM Titas Stremavičius ir IM Paulius Pultinevičius. Taip pat dalyvauja rinktinei atstovavęs FM Rokas Klabis, trečiąjį IM balą šią vasarą įsivykdęs Lukas Stauskas ir daug kitų.

Visą sąrašą galite peržiūrėti čia: http://chess-results.com/tnr394126.aspx?lan=30&art=25&fedb=LTU&turdet=YES&flag=30

Detali informacija apie RTU Open renginius, nuotraukos ir partijos: http://rtuopen.lv/en/