Bullet čempionate pranašumą įrodė favoritai


Transliacijos stopkadras. Komentatoriai Kipras Eigminas ir Andrius Paulauskas stebi partiją Laurušas-Pultinevičius

2020 m. balandžio 25 d., šeštadienį, vyko pirmasis atviras Lietuvos bullet šachmatų internetu čempionatas. Jame dalyvavo 114 žaidėjų, iš kurių dauguma buvo Lietuvos šachmatininkai ar su Lietuva ryšių turintys dalyviai. Čempionatas vyko chess.com platformoje, laiko kontrole 1 min + 1 s ėjimui.

Tarp dalyvavusiųjų – du naujausi Lietuvos didmeistriai (GM Paulius Pultinevičius ir GM Titas Stremavičius), 4 tarptautiniai meistrai (IM Tomas Laurušas, IM Valery Kazakouski, IM Vytautas Vaznonis ir svečias iš Rusijos IM Alexander Sotsky) bei daug kitų tituluotų ar Lietuvos šachmatų pasaulyje žinomų vardų.

Sužaidus šveicariškąja sistema 15 ratų, paaiškėjo, jog pirmąsias tris vietas iškovojo ir remėjo TOPsport prizus pelnė 13,5 taško surinkęs IM Tomas Laurušas ir po 13 taškų surinkę GM Paulius Pultinevičius ir IM Valery Kazakouski.

Šie trys žaidėjai smarkiai atsiplėšė nuo kitų turnyro dalyvių, o 4-8 vietas užėmę žaidėjai (Tauras Narmontas, Gytis Vaičekauskas, Aleksandras Šalna, Domantas Klimčiauskas ir svečias iš Rusijos Nurlan Khismatov) atsiliko net trimis taškais (10/15).

Turnyro rezultatai.

Turnyras buvo transliuojamas Youtube platformoje bei Facebook puslapyje Lietuvos šachmatai. Kviečiame stebėti transliacijos įrašus čia: