Anapilin iškeliavo Kęstutis Kaunas


Kęstutis Kaunas (1942-2021)

Lietuvos šachmatų federaciją pasiekė liūdna žinia. Eidamas 80-uosius metus mirė tarptautinis meistras (IM) Kęstutis Kaunas. Kęstutis buvo iškili asmenybė Lietuvos šachmatų bendruomenėje, žymus ir gerbiamas tiek kaip stiprus ir patyręs žaidėjas, tiek kaip gausybę stiprių auklėtinių išugdęs treneris.

Kęstutis Kaunas buvo aktyvus ir entuziastingas šachmatininkas, nuolat dalyvaudavęs įvairiose varžybose net ir būdamas itin garbingo amžiaus. Tarp jo pasiekimų – trys prizinės vietos Lietuvos šachmatų čempionate (sidabras 1980 m., bronza 1968 ir 1971 m.), nuolatinės pergalės senjorų turnyruose bei įskaitose, o paskutinė skambi pergalė – 2019 m. triumfas Jūros šventės turnyre, būnant 77-erių. Tiek varžovų, tiek komandos draugų Kęstutis buvo itin gerbiamas už didžiulę patirtį, išmintį, susikaupimą ir kovingumą prie lentos.

K.Kaunas pasižymėjo ne tik kaip žaidėjas, bet ir kaip treneris, prisidėjęs prie pajėgių kauniečių šachmatininkų išugdymo, įskaitant dukart Lietuvos čempionu jau tapusį IM Tomą Laurušą.

Lietuvos šachmatų federacija reiškia užuojautą Kęstučio artimiesiems, draugams, auklėtiniams bei visos Lietuvos šachmatų bendruomenės nariams, kuriems teko garbė susitikti su juo prie lentos ar šalia jos.

Plačiau apie K.Kauno gyvenimo kelią bei pergales – ŠK „Margiris“ puslapyje.

Atsisveikinti su Kęstučiu Kaunu galima trečiadienį (gegužės 5) nuo 9 iki 14 val. Kaune, laidojimo rūmuose „Rimtis“ (A.Juozapavičiaus pr. 1). Laidotuvės – Petrašiūnų kapinėse.