BTA Lietuvos greitųjų čempionate – apginti titulai


May be an image of 3 people, people standing and indoor
Atviro BTA Lietuvos greitųjų prizininkai – 1. IM Tomas Laurušas 2. GM Paulius Pultinevičius 3. GM Šarūnas Šulskis

Liepos 17 d. Vilniuje, Valdovų rūmuose, įvyko 2021 m. atviras BTA Lietuvos greitųjų čempionatas.

183 įvairaus amžiaus ir lygio, tačiau meilės šachmatams suvienyti žmonės susirinko išsiaiškinti greitųjų čempionus. Gausiai susirinkusius dalyvius, kurių daliai tai buvo debiutas tokio lygio šachmatų varžybose, atidarymo kalba pasveikino LŠF prezidentas Gytis Kaminskas bei buvęs prezidentas Gediminas Miškinis.

Po 9 ratų aukso medalį užsikabino 8,5 surinkęs IM Tomas Laurušas, apsilošęs ne vieną savo tiesioginį oponentą ir tik paskutinėje partijoje užfiksavęs lygiąsias dėl užtikrintos pirmosios vietos. Tomas greitųjų čempiono titulą iškovojo trečiąkart iš eilės, o iš viso tai jau penktas auksas į kolekciją.

Antras – GM Paulius Pultinevičius, nusileidęs Tomui, tačiau likusiose partijose rodęs klasę. Bronza atiteko GM Šarūnui Šulskiui. Nors jo keliai su kitais prizininkais nesusikirto, papildomi rodikliai 7,5 surinkusiam didmeistriui garantavo bronzą, aplenkiant tiek pat surinkusus Matą Indriūną ir IM Gediminą Šarakauską.

Moterų čempionės titulas taip pat apgintas – tai padarė Gabija Šimkūnaitė, surinkusi 6/9 ir papildomais rodikliais aplenkusi Gintarę Novickienę. Bronzą su 5,5 iškovojo WCM Kristina Sulikienė.

May be an image of 3 people, people standing and indoor
Moterų prizininkės – 1. Gabija Šimkūnaitė 2. Gintarė Novickienė 3. WCM Kristina Sulikienė

Kartu vyko ir U20 čempionatas. Vaikinų įskaitoje čia pirmas P.Pultinevičius, antras M.Indriūnas, o trečias Pijus Stremavičius (7/9).

Merginų U20 įskaitoje už G.Šimkūnaitės liko po 5/9 surinkusios Aušra Plutaitė ir Evelina Ravluševič.

Senjorų (65+) įskaitoje triumfavo vyriausias viso turnyro žaidėjas, 83-ejų sulaukęs Vytautas Andrijauskas (5/9). Už jo liko tiek pat surinkęs Petras Steponavičius bei pustaškiu atsilikęs Rūtenis Pikšrys

Įskaitoje iki 1600 reitingo nugalėjo 12-metis Giedrius Vaičiūnas (6/9), aplenkęs po 5/9 surinkusias Danutę Urbanavičiūtę ir A.Plutaitę.

Tarp žaidėjų be reitingo stipriausias buvo 5/9 surinkęs Algirdas Radzišauskas (5/9).

Lietuvos šachmatų federacija dėkoja visiems sužaidusiems bei stebėjusiems, taip pat BTA draudimui už paramą šiam renginiui bei Valdovų rūmams už priėmimą.