Pasaulio jaunimo čempionate P.Pultinevičius užėmė 7 vietą


Spalio 12 d. Indijoje finišavo Pasaulio jaunimo šachmatų čempionatas, kuriame dalyvavo penki jaunieji Lietuvos šachmatininkai.

Lietuvių delegacija pasaulio jaunimo čempionate (P.Greičius, treneris R.Martinkus, G.Šimkūnaitė, B.Mačiulaitytė, P.Pultinevičius ir L.Bagvilas)

Geriausiai tarp mūsiškių pasirodė Paulius Pultinevičius (FIDE reitingas 2503), grupėje iki 18 metų užėmęs 7-ąją vietą. Toks buvo ir Pauliaus startinis numeris pagal reitingą. Marijampolietis, kuriam FIDE jau patvirtino didmeistrio titulą, strigo pirmojoje turnyro dalyje – sužaidė lygiosiomis su keliais žemesnio reitingo varžovais bei pralaimėjo baltarusiui IM Viačaslavui Zarubickiui (2436).

Tačiau vėliau Paulius atsigavo ir finišavo su 4 taškais iš 5, iš viso per 11 ratų surinkęs 7,5 taško. Deja, 10-ajame rate patirtas pralaimėjimas sutrukdė kovoti dėl aukščiausių vietų. Po pergalės paskutiniajame rate Paulius dalinosi 4-9 vietas, o papildomi rodikliai lėmė 7-ąją vietą. Sveikiname!

Paulių prie 1-ojo stalo nugalėjęs vienas perspektyviausių pasaulio šachmatininkų GM Rameshbabu Praggnanadhaa (2567) tapo turnyro nugalėtoju (9 taškai iš 11).

Kiti šachmatininkai užėmė žemesnes vietas, o geriausiai iš jų pasirodė Jurbarko šachmatininkas Pijus Greičius (1779), grupėje iki 14 m. surinkęs 6 taškus iš 11 bei užėmęs 40-ąją vietą. Pijus nugalėjo daug aukštesnio reitingo oponentų ir pakėlė FIDE reitingą net 125 taškais.

Šiaulietis Lukas Bagvilas (1983) grupėje iki 16 m. surinko 5,5 taško, nors po 5 ratų turėjo tik 1/5. Vis dėlto vėliau iškovotos 4 pergalės bei lygiosios prieš FIDE meistrą Vugarą Manafovą (2357) leido Lukui atsitiesti ir užimti 47-ąją vietą.

Barbora Mačiulaitytė (merginų iki 16 m. grupė) ir Gabija Šimkūnaitė (merginų iki 18 m. grupė) užėmė 41-ąsias vietas, nors turnyras joms klostėsi skirtingai. Kaunietė Barbora turėjo 5 taškus iš 8, nugalėjusi kelias ženkliai aukštesnio reitingo oponentes, tačiau trys pralaimėjimai stiprioms varžovėms apkartino turnyrą, nors ir leido Barborai solidžiai pasikelti FIDE reitingą. Gabija, kaip ir kitas Šiaulių atstovas, turnyrą pradėjo turėdama 1 tašką po 5 partijų, o vėlesnio atsitiesimo ir finišo su 5,5 taško iš 11 nepakako kovai dėl aukštesnių vietų ir reitingo pakėlimo.

Lietuvių rezultatai (chess-results.com).