Į kovą dėl čempiono vardo stojo aštuonmečiai


Berniukų (iki 8 m.) įskaitos nugalėtojai. Iš kairės – varžybų organizatorius IO Jonas Sidabras, Ignas Jasas (III vieta), Šarūnas Norkeliūnas (I vieta), Rokas Šakinis (II vieta).
ŠK „Juodasis rikis“ nuotr.

Rugsėjo 25-27 d. Vilniuje, „Karolinos“ viešbučio pirmajame aukšte, įvyko 2020 m. vaikų (iki 8 m.) standartinių šachmatų čempionatas, paskutinės iš asmeninių vaikų pirmenybių šiemet. Jame susirinko 27 mažieji šachmatininkai, nusiteikę kovoti dėl čempiono titulo berniukų ir mergaičių grupėse.

Buvo žaidžiami 7 ratai šveicariškąja sistema, laiko kontrole 45 min partijai + 30 s ėjimui.

Nors ne vienam dalyviui tai buvo pirmasis čempionatas savo amžiaus grupėje, buvo ir tokiam amžiui patyrusių dalyvių, pvz., šiemet šioje grupėje dar galėjo žaisti praėjusiųjų metų nugalėtojas marijampolietis Šarūnas Norkeliūnas, bronzininkas Ignas Jasas bei dar keli pirmojo dešimtuko žaidėjai.

Po tris dienas trukusių batalijų išaiškėjo, jog stipriausias savo amžiaus grupėje šiemet vėl tapo Š.Norkeliūnas (FIDE reitingas 1183; treneris FM Rolandas Martinkus). Surinkęs 6 taškus iš 7, Šarūnas pustaškiu aplenkė artimiausius persekiotojus. Negana to, dėl pirmosios vietos jis buvo ramus dar likus vienam ratui ir net suklupimas prieš I.Jasą paskutiniame rate neišjudino jo iš aukščiausio pakylos laiptelio.

Antrąją vietą užėmė vilnietis Rokas Šakinis (tren. IM Virginijus Grabliauskas), nusileidęs tik Šarūnui, bet nugalėjęs Igną tarpusavio partijoje. Rokas surinko 5,5 taško, tiek pat kiek ir trečiąją vietą užėmęs I.Jasas (reit. 1166, tren. Virginijus Lakiūnas).

Mergaičių įskaitoje dalyvavo tik 2 dalyvės. Stipresnė pasirodė 7-metė šiaulietė Milda Alejūnaitė, surinkusi 3,5 taško. Vilnietė Debora Jurgelionytė liko su 2 taškais.

Įdomu, jog, tiek Š.Norkeliūnui, tiek M.Alejūnaitei šiemet pavyko triumfuoti šioje amžiaus grupėje visose trijose kontrolėse.

Sveikiname nugalėtojus, jų trenerius bei tėvelius.

Rezultatai.