Paaiškėjo aštuonmečių čempionai


Rugsėjo 26 d. (sekmadienį) Kaune finišavo mažųjų šalies šachmatininkų kovos – aštuonmečių čempionatas. Nuo penktadienio žaistos partijos (kurios, kiek netikėtai šiai amžiaus grupei, buvo ir transliuojamos) išaiškino tris berniukų ir mergaičių prizininkus.

Berniukų grupėje aukso medalį po 7 ratų užsikabino vilnietis Jonas Ušinskas, surinkęs 6 taškus. Antras liko Plungės atstovas Rokas Šakinis (FIDE reitingas 1151), surinkęs tiek pat ir netgi nukovęs nugalėtoją, tačiau papildomais rodikliais galiausiai nusileidęs. Bronzą tarp berniukų iškovojo kaunietis Rapolas Jazepčikas (4,5/7).

Mergaičių įskaitoje buvo vos trys dalyvės, tačiau žaisdamos su berniukais jos nepasimetė, o ypač stipriai laikėsi šiaulietė Milda Alejūnaitė (1129), surinkusi 5,5/7, užėmusi trečiąją vietą bendroje įskaitoje ir užtikrintai triumfavusi tarp mergaičių. Kiti medaliai iškeliavo į Vilnių – sidabru pasidabino Zlata Bogomolnikova (4/7), bronza – Upė Litvinaitė (3/7) .

Sveikiname jauniesiems šachmatininkams ir net neabejojame, jog tai tik pirmos iš daugelio pergalių savo beprasidedančioje karjeroje.